Tusen for alle: fremme et fellesskap av urbane ryttere

13. mars 2020

Tusen for alle: fremme et fellesskap av urbane ryttere
Areli Moralesm med sykkel og gullsykkelhjelm

Som en merke, tror vi at lokalsamfunn blir sterkere ved å bringe mange stemmer til bordet – og sørge for at disse stemmene blir hørt. Og i en tradisjonelt mannsdominert bransje håper vi å åpne døren for et mer mangfoldig publikum og skape en sterkt fellesskap av urbane ryttere som er åpen og tilgjengelig for mennesker av alle raser, aldre, kjønnsidentiteter og seksuelle legninger.


Som en LA-basert merkevare er vi her i Thousand forelsket i byen vår og brenner for å se den fortsette å vokse og blomstre. Vi brenner for urban mobilitet og ønsker at Los Angeles så vel som byer rundt om i verden skal være mer tilgjengelige for pendlere og folk som ønsker å komme seg rundt uten biler. Vi pratet med Areli Morales, en LA-innfødt og lokal aktivist om hennes arbeid for å skape tryggere gater for ryttere og fremtiden for urban pendling i LA fylke. 

TUSEN:  Fortell oss om deg selv.

ARELI MORALES: Jeg er en førstegenerasjons LA innfødt oppvokst i Venice Beach, og bor nå i Long Beach. Jeg vokste opp miljøbevisst og jeg tilbrakte somre i mitt forfedres hjem i Oaxaca, Mexico, hvor jeg tok sykkeltaxier og tok med min egen bag på markedet. I Venezia vokste jeg opp bussavhengig og syklet med venner og familie. Våre desinvesterte lokalsamfunn og usikre gater holdt oss på sykkelstier. Frustrasjonen min over de upålitelige bussene fikk meg til å sykle til jobben. Den magiske energien til festritt og gruppeturer førte meg til slutt ut i gatene utenfor West LA-boblen. Etter å ha sett venner fra disse turene skadet, begynte jeg å jobbe frivillig for å skape forandring. Dette førte meg til nonprofit-verdenen, og jobbet med prosjekter hos CicLAvia, People for Mobility Justice og til slutt Los Angeles County Bicycle Coalition. Jeg jobber nå og jobber frivillig mot tryggere, aktive gater, lokalt i Long Beach og i hele LA County. Jeg velger å bo bilfritt i et gangbart nabolag som er beryktet for ikke å ha parkering, men som er nær transitt og har sykkelinfrastruktur i verdensklasse. 

Areli Moralesm med sykkel og gullsykkelhjelm

T: Hvordan ser fremtiden for urban ridning/pendling ut for deg?            

ER: For meg ser fremtiden for bykjøring og pendling multimodal ut, med sikrere, mer pålitelige og morsommere alternative transportformer. Fremtiden har flere dedikerte bussfelt, flere dedikerte sykkel-/mobilitetsfelt, mer skyggefulle rasteplasser, flere jernbaneforbindelser, flere stiforbindelser, flere sykkelknutepunkter, bedre sykkelplass på tog, bredere fortau og skatebare korridorer. Tryggere pendling innebærer også å bremse kjøretøyer og bufre mellomrom mellom private kjøretøy og mennesker på forskjellige, ikke-motoriserte transportformer.

T: Hva er dine tips til alle andre som vil bli bilfri i en storby?

ER: Vær forberedt og optimistisk, husk hvor mye penger du sparer og hvor mye tid du tjener. Diversifiser pendlingen, utfordre deg selv til å sykle hele ruten eller sette deg på en buss eller tog – jo flere alternativer, jo bedre. Hvis du tar med sykkelen på offentlig transport, lås alltid forhjulet til rammen eller skinnen. Ta med bøker, hodetelefoner, last ned podcaster, last ned musikk, følg med på e-poster, bla gjennom sosiale medier... buss/togtid er din tid. 

T: Hva er dine anbefalinger for ressurser eller grupper som tar til orde for mer mangfoldig og inkluderende ridning i USA?   

ER: Det er så mange fantastiske grupper landsdekkende og globalt. Sjekk Bike!Bike! International, den frivilligledede, omreisende konferansen jeg deltar på og har vært med på å organisere. For mer variert, inkluderende kjøring, start med å gå til lokale Bike Co-ops. Frivillige Co-ops er lungene i sykkelverdenen, de kan koble deg til grupper som jobber med alle nivåer av sykkelproblemer. Sjekk alltid inn med sykkelkoalisjonene og rettferdighetsgruppene for mobilitet. League of American Cyclists har en omfattende liste over landsomfattende ideelle organisasjoner. Min viktigste anbefaling for å gå inn for trygge gater er å bli kjent og vennlig med lokale tjenestemenn og transportledere. Fra min erfaring vil det å bygge tillit og dialog spare dere begge år med arbeid, ofte er gode intensjoner tilsølt med misforståelser.

Areli Moralesm med sykkel og gullsykkelhjelm

Denne mars, bli med oss ​​for å spre ånden av mangfold og inkludering. Oppløft og feir kvinner i ditt eget liv ved å dele hvordan de er banebrytende for endring og inspirere andre med #WomenOfThousand.


Holde kontakten